Teambuilding-ul este procesul de transformare a unui grup de angajati individuali intr-o echipa unita, un grup de oameni organizati sa lucreze impreuna interdependent si, in mod cooperativ, sa indeplineasca nevoile clientilor lor, prin realizarea scopului si obiectivelor companiei.

Teambuilding-ul poate include interactiunea zilnica a angajatilor, lucrand pentru indeplinirea cerintelor obisnuite de la locul de munca. Poate include deasemenea activitati structurate si exercitii pe care angajatii le pot coordona. Sau, cu bugetul si obiectivele strategice bine stabilite, managerii pot contracta facilitare externa de la firme specializate precum Vision Consulting, cu peste 18 ani de experienta in organizarea si dezvoltarea programelor de teambuilding.

Oportunitati interne de teambuilding

Cu putina practica, grupuri de angajati precum departamente, echipe de productie, echipe de marketing si altele, pot folosi un alt angajat pentru a facilita sesiunea lor de grup. De cele mai multe ori, team leader-ul sau managerul va facilita o serie de intalniri in cadrul carora angajatii se vor cunoaste intre ei si vor dezvolta relatii de lucru.

Intr-o organizatie mai mare, personalul din cadrul departamentului de dezvoltare poate conduce sesiunea de teambuilding.

Deasemenea, multor organizatii de Resurse Umane le este “dat” sa coordoneze programe de teambuilding, chiar daca asta presupune mult stres, responsabilitate si necunoscutele unui eveniment complex de teambuilding.

Dar teambuilding-ul nu trebuie sa cuprinda mereu intalniri facilitate pentru a realiza obiectivul unei echipe unite si eficiente. Iti poti construi echipa prin activitati si evenimente distractive pe care membrii echipelor le pot face impreuna.

Incepe cu un departament si o iesire in aer liber la picnic. Rezerva cateva ore din programului de lucru si vizitati parcul din apropiere. Pauza de masa prelungita poate fi cea mai buna optiune. Daca preferati ceva mai traditional, mergeti la un restaurant local sau la cea mai buna pizzerie din oras.

Obiectivul pe care il distribuiti cu angajatii este de a reuni echipa si de a petrece cateva ore de calitate impreuna. Totusi, aces gen de activitati nu garanteaza realizarea unei echipe unite si mai ales, eficiente in activitatile profesionale.

Folosirea unor facilitatori externi – Solutia profesionala de a organiza un teambuilding grozav

Pentru companiile care vor mai mult de la angajatii lor, exista zeci de furnizori externi.

Atunci cand se foloseste un facilitator extern pentru programele de teambuilding, grupurile pot participa la activitati concepute special pentru a ajuta angajatii sa lucreze impreuna ca o echipa eficienta. In general, facilitatorul lucreaza cu un grup de angajati pentru a proiecta activitatile de teambuilding. Le veti gasi cu adevarat folositoare atunci cand acestea sunt customizate si personalizate in functie de nevoile grupului.

Vision Consulting face acest lucru de peste 18 ani, organizeaza programe de teambuilding complexe pentru echipe de la 10 pana la cateva sute de angajati.

Aceste programe de teambuilding pot include ice breaker-e, teme de discutie, jocuri, misiuni de cooperare si sesiuni de brainstorming. Activitati de creativitate, fun sau mini-training sunt concepute si dezvoltate an de an pentru a raspunde nevoilor din ce in ce mai exigente ale clientilor. Rolul facilitatorului extern in aceste evenimente este de a ajuta sa va atingeti obiectivele. Asigurati-va ca activitatile din cadrul teambuilding-ului sunt integrate intr-o forma sau alta si in activitatea dumneavoastra de zi cu zi, astfel incat rezultatele sa continue si dupa eveniment.

Daca doriti o echipa eficienta care sa aduca rezultatele necesare in compania dumneavoastra, trebuie sa fiti constienti atat de proces cat si de importanta lucrului in echipa. De fapt, 80% din succesul unei echipe se datoreaza teambuilding-ului si relatiilor de lucru si doar 20% este procesul (sa stie ce sa faca).

Vision Consulting ofera atat serviciile de teambuilding cat si cele de training necesare pentru a completa dezvoltarea unei echipe eficiente.

Abonare Newsletter

Categorii

Cursuri Deschise