De ce coaching pentru lideri și manageri?

Coaching-ul este un parteneriat cu clientul într-un proces creativ și provocator de gândire pentru maximizarea potențialului. Procesul de coaching este un demers de dezvoltare și conștientizare, urmărind îndeplinirea obiectivelor personale și profesionale.

Pentru organizații, serviciile de coaching pentru lideri și manageri sunt cele mai frecvent solicitate. Beneficiarii procesului devin nu doar clienții implicați în proces, cât și membrii echipei și organizația ca întreg.

Coachingul este o metodă de a progresa pentru client, bazadu-se pe experiența și percepțiile clientului, nu pe cunoașterea și expertiza coachului. Coachingul profesionist susține clientul în a-și depăși propriile limite în domeniul în care lucrează, să își conștientizeze tiparele mentale și să fie responsabil de rezultatele pe care și le dorește.

Coach-ul acompaniază clientul, provoacă schimbări de perspectivă și îl susține în atingerea obiectivelor propuse.

Pe scurt, un proces de coaching facilitează creșterea partenerului de conversație.

 

Psihoterapia explorează cauzele problemelor din trecut în timp ce în coaching ne uităm la prezent și la viitor, devenim conștienți de ceea ce este în “aici și acum” pentru a lua decizii noi și a acționa eficient.

Cum arată un proces de coaching?

Procesul de coaching pleacă întotdeauna de la nevoie clientului. În parteneriat cu coach-ul, clientul își definește clar obiectivele, ceea ce dorește sa obțină la finalul programului astfel încât să își învestească cu sens timpul și banii.

În următoarele sesiuni coach-ul ascultă, creează un spatiu de încredere totală și siguranță în care clientul se va cunoaște pe sine, se va auzi în modul noi și va deveni conștient de ceea ce nu îi era accesibil înainte.

Coach-ul pune întrebări și nu oferă soluții. Coach-ul rămâne curios și nu judecă, oglindește clientul și facilitează transformarea potetialului în performanță.

Urmărim atingerea obiectivelor și cel mai mare căștig devine totuși CINE devine clientul la final de proces, nu doar ceea ce obține.

Când apelezi la un coach?

  • Deși serviciile de coaching sunt considerate premium și destinate pentru nevoile din vârful piramidei, majoritatea oamenilor caută un coach atunci când identifică un decalaj intre ceea ce stiu că pot și ceea ce fac efectiv.
  • Dacă vrei să iți atingi un obiectiv ambițios (să iți crești afacerea, să devii manager în organizația în care lucrezi, să câștigi o competiție, să scrii o carte, etc) apelezi la un coach dacă vrei să accelerezi obținerea de rezultate.
  • Dacă vrei să descoperi ceva nou și important despre tine (de exemplu care iți sunt valorile și ce convingeri te blochează din evoluția personală) un coach poate fi extrem de util.
  • Apelezi la coach cand vrei să devii capabil să faci un lucru care îți pare foarte dificil (să vorbesti în public, să muncesti mai puțin, să îti păstreze calmul la muncă, etc)

Un coach te ajută să îți descopri încrederea în tine, curajul de a acționa, bucuria de a face lucruri.

Noi, la Vision Consulting am văzut cum îmbinarea seviciilor de training cu cele de coaching aduc transformări reale în cadrul echipelor. Munca oamenilor devine mai semnificativă, eficientă și plăcută. Iar termenul de echipă nu mai este doar „o valoare scrisă pe perete” ci chiar devine un stil de lucru bazat pe cultura coachingului.

Dacă doriți să discutăm cum coachingul individual și de echipă aduce performanță în cadrul organizației, solicitați o sesiune cu Daniela Irimia, master trainer & coach, business partner la Vision Consulting.

Daniela Irimia, master trainer & coach, business partner la Vision Consulting

Iubesc oamenii și cred că fiecare dintre noi avem un potențial mult mai mare decât folosim în prezent. Misiunea mea este să îi ajut pe profesioniști să își transforme potențialul în performanță.

  • Sunt Antreprenor de la 24 de ani și prima echipă am format-o la 22 de ani.
  • Am peste 18 ani de experiență în business și lucrul cu oamenii.
  • De peste 10 ani sunt trainer, ajutând mii de oameni să-și dezvolte abilitățile de comunicare și relaționare.
  • Aplic princiliile NLP și de coaching în viață și business.
  • Fac coaching și mentorat de peste 5 ani cu antreprenorii și liderii din România pentru a-și îmbunătăți performanța profesională.
  • Am scris trei cărți de dezvoltare personală și profesională.

Îmi place să ajut liderii să propage binele în lume, să ajut antreprenorii și freelancerii să devină modele de bune practici și pentru alții. Vreau ca munca mea să se vadă în reușitele clienților mei și apoi în clienții clienților mei.

Cred cu tărie că fiecare dintre noi contibuim la lumea în care trăim. Și eu îmi doresc o lume mai bună care este formată din oameni mai buni, mai conștienți și asumați, mai curajoși și autentici.

Dacă ai alte întrebări pentru mine, scrie-mi cu încredere pe daniela.irimia@visionconsulting.ro sau suna-ma la 0724 837 869