Milioane de euro și mii de ore sunt consumate anual în programe de training pentru angajați. Organizațiile doresc să îi ajute pe angajați și mai ales pe manageri să devină profesioniști mai buni, să aibă abilitați de comunicare și munca în echipă mai bune, să își asume responsabilitatea pentru munca pe care o fac …

Din păcate, pentru mult oameni, majoritatea cursurilor nu au efectul așteptat. De ce?

Am avut o conștientizare recentă, citind cartea Mindset, scrisă de Carol Dweck, despre faptul că mindsetul pe care îl au oamenii influențează major abilitatea lor de a învăța și a se schimba.

Astfel, oamenii cu un mindset rigid cred că trăsăturile și abilitățile pe care le au sunt oarecum fixe (înăscute) și nu pot fi schimbate prin pregătire suplimentară. Chiar dacă au, să spunem, foarte bune abilitați tehnice la începutul carieriei, mindsetul rigid îi oprește din autoactualizare și dezvoltare continuă. Aceștia văd eșecurile sau greșelile ca pe o etichetă personală că “nu sunt bun de nimic”.

În schimb, oamenii cu un mindset flexibil cred că pot oricând să învețe și să se dezvolte, să devină profesioniști mai buni prin efort personal. Aceștia privesc trăsăturile înăscută ca o provocare să și le ducă la nivel de performanță, iar eșecurile sunt privite ca oportunități de învățare, nu ca pe o amenințare la adresa valorii personale.

 

Eu, ca master trainer si coach, la începutul fiecărui curs setez cadrul de „învățare” reamintindu-le oamenilor că avem un creier dinamic, care învață în mod constant și prin training-urile pe care noi le oferim, fiecare dintre participanți poate să devină un profesionist mai bun. Prin practică și coaching, orice om poate să își transforme potențialul în performanță.

Totuși, mi-am dat seama că ar fi mult mai util să susținem un workshop de sine stătător în cadrul organizațiilor cu care lucram, pentru a pregăti cu adevărat terenul fertil pentru programele de training mai complexe.

Pentru orice organizație, este extrem de important să existe în cultura organizațională, o abordare mentală care permite oamenilor să se adapteze, să învețe și să se dezvolte continuu, indiferent de noile situații sau cerințe.

 

În lumea corporativă, mentalitatea flexibilă este extrem de relevantă și aduce:

Schimbarea rapidă

În mediul de afaceri actual, tehnologia și mediul de afaceri se schimbă rapid. A avea o mentalitate flexibilă permite angajaților să se adapteze rapid la noile cerințe și să găsească noi soluții pentru problemele întâlnite.

Creativitate și inovare 

O mentalitate flexibilă încurajează gândirea creativă și abilitatea de a găsi soluții inovatoare pentru problemele de afaceri. Aceasta facilitează adaptarea și luarea de decizii informate într-o lume în continuă schimbare.

Colaborare și comunicare eficientă

Atunci când oamenii au o mentalitate flexibilă, sunt mai dispuși să colaboreze și să lucreze în echipă pentru atingerea obiectivelor comune. Aceasta permite o comunicare mai eficientă și o rezolvare mai rapidă a problemelor.

Reziliență

O mentalitate flexibilă dezvoltă și întărește reziliența angajaților în fața obstacolelor și a eșecurilor. Aceasta îi motivează să încerce din nou după un eșec și să învețe din experiențe pentru a se dezvolta profesional și personal.

 

În concluzie, într-o lume corporativă în continuă schimbare, având o mentalitate flexibilă este esențial pentru a supraviețui și a prospera. Aprecierea și implementarea unei mentalități flexibile într-o organizație poate duce la o cultură a inovării și adaptabilității care poate fi cheia succesului pe termen lung.

 

Din acest motiv vă și propunem workshop-ul nostru – Growth Mindset, un atelier de 3 ore, în care participanții înțeleg cu adevărat că dezvoltarea continuă este posibilă, că depinde de obiceiurile pe care ei le au și despre modul în care se raportează la evenimentele din viața lor.

Mindsetul se dezvoltă, ca orice abilitate sau ca inteligența emoțională. Într-un context potrivit, cu un facilitator potrivit, poți aduce în echipa ta acest mod de a gândi!

Fără încrederea reală în dezvoltarea umană, multe programe de training rămân simple exerciții cu valoare limitată.

Nouă ne pasă cu adevărat ca participanții să aplice ceea ce descoperă în cursurile noastre!

Scrie-ne cu încredere dacă dorești un workshop care să dezvolte un mindset de succes în cadrul organizației tale!

 

Daniela Irimia, master trainer și performance coach

Tel: 0724 837 869

daniela.irimia@visionconsulting.ro

Abonare Newsletter

Categorii

Cursuri Deschise