Majoritatea profesionistilor din business sunt de acord ca un teambuilding bun este un element vital al unei companii productive. Totusi, unii leaderi nu considera ca activitatile de team building sunt foarte importante; de cele mai multe ori pentru nu inteleg beneficiile aduse de o echipa care functioneaza bine.

In multe companii din Romania, departamentele de resurse umane sunt cele care vad beneficiile pe care le au programele de training si de teambuilding asupra echipei. In primul rand, sunt niste metode excelente de motivare si sudare a echipelor implicate.

Va prezentam 10 beneficii ale unui program de teambuilding si a muncii in echipa

1. Obiectivele si realizarile dintr-un program de team building sunt de cele mai multe ori facute printr-un efort de echipa pentru ca membrii ei au ajutat in stabilirea obiectivelor si isi pot asuma responsabilitatea proiectelor.

2. Facilitatorii de teambuilding ofera feedback leaderilor dar si incurajare pentru toata lumea din echipa. Fiecare persoana este dedicata obtinerii succesului si se simte motivata sa fie productiva. La final, fiecare participant va primi feedback si recomandari pentru o mai buna munca in echipa.

3. O activitate de teambuilding prin natura ei incurajeaza comunicarea. Fiecare membru al echipei intelege ca ideile si sugestiile lui sunt pretioase si sunt binevenite si utilizate. Implementarea de idei noi, rezolvarea problemelor si imbunatatirea sistemelor sunt comunicate in mod liber in echipa.

4. Rezolvarea problemelor devine mult mai eficienta deoarece toti membrii echipei pot oferi idei din experienta lor, fara a se teme ca vor fi judecati. Vechea expresie “doua capete gandesc mai bine decat unul” se aplica unei echipe care lucreaza in mod eficient la rezolvarea problemelor.

5. Avand in vedere ca echipa lucreaza impreuna si jocurile din teambuilding incurajeaza comunicarea deschisa, nu mai exista grija conflictelor. Diferentele sunt discutate deschis si rezolvate fara a provoca prejudicii.

6. Intr-o echipa bine construita, membrii sunt motivati si inspirati sa atinga obiective si sa mentina un nivel de productivitate ridicat. Aceasta motivatie devine contagioasa in interiorul echipei, incurajand fiecare membru sa performeze la standarde inalte.

7. Intr-o activitate de team building, fiecare membru al echipei intelege clar obiectivele si asteptarile echipei si ale celorlalti membri. Ca rezultat, feedback-ul performantei devine cu mult mai important fiindca fiecare membru isi poate monitoriza realizarile pe fondul asteptarilor echipei.

8. Succesul intr-o echipa ofera oportunitatea pentru recompensa si recunoastere pe doua nivele, de la cel individual pana la cel al echipei. Membrii echipei care se simt apreciati si recompensati au predispozitie sa munceasca din greu pentru a-si atinge obiectivele.

9. Munca in echipa incurajeaza obiceiuri de munca disciplinata si aceste practici pot fi transmise de la un individ la o echipa, la alte pozitii si chiar la management. Metodele de motivare si recompensare a angajatilor ofera companiei o serie de angajati motivati si productivi la care sa apeleze in perioade de schimbare.

10. Munca in echipa si productivitatea merg mana in mana. Prin jocuri si activitati de creativitate, intr-un training sau teambuilding se dezvolta sau pur si simplu se redescopera echipe excelente. Iar echipele excelente sunt baza unui business de succes.

Discuta cu un consultant Vision Consulting daca vrei sa organizezi un eveniment grozav de teambuilding! Vezi aici si o parte din activitatile pe care propunem.

Abonare Newsletter

Categorii

Cursuri Deschise