Munca în echipă devine din ce în ce mai provocatoare, când echipele sunt formate din oameni diferiți, cu vârste diferite și eventual din țări diferite.

Organizațiile vor să obțină rezultate excepționale, să aibă angajați fericiți și împicați, să aibă echipe performate. Și pentru a obține aceste lucruri apelează frecvent la programe de training, și teambuilding.

În acest articol ne oprim asupra programelor de teambuilding, unde noi, la Vision Consulting, avem peste 19 ani de experiență, fiind printre prionierii pe piața din România.

Într-un eveniment de teambuilding este vorba despre organizarea de activități ce promovează munca în echipă și a coeziunii în rândul angajaților cu scopul de a îmbunătăți coordonarea dintre aceștia și relația cu compania.

Aceste tipuri de întâlniri și evenimente sunt organizate în general în afara orelor de lucru și în afara spațiilor de birouri, pentru a transmite sentimentul că sunt zile de petrecere a timpului liber alături de colegi, făcând altceva decât fac în mod normal.

În majoritatea programelor de teambuilding, participanții sunt încurajați să se implice în activități de agrement originale pe care, cel mai probabil, nu le-ar practica în viața personală. Fie că participă la o vânătoare de comori, învață să navigheze pe mare sau constuiesc cărturi, au parte de experiențe memorabile alături de colegii lor.

Team building-ul este activitatea desfășurată de către o echipă având ca obiectiv îmbunătățirea performanțelor membrilor acestei echipe, pornind de la comunicare și colaborare. Teambuildingul nu înseamnă doar distracție pentru membrii unei echipe, ci o experiență de cunoaștere, consolidare a încrederii în colegi, dezvoltatea spiritului de echipă și a sentimentului de apartenență.

La ce să vă așteptați de la activitățile de team building organizate de Vision Consulting:

Obiectivele team building-ului sunt axate pe îmbunătățirea comunicării interpersonale între angajați, încurajarea unei atitudini pozitive între aceștia și față de organizație și, mai ales, creșterea sentimentului de apartenență la companie.

Urmărim în programele noastre și promovarea anumitor abilitați utile muncii eficiente în echipa: ascultarea activa, feedback-ul și capacitatea de a lua repede decizii. În acest tip de evenimente, fie că programul de teambuilding este făcut online sau offline, avem în vedere caracteristici importante pentru că o echipa să funcționeze optim.

Echipa de traineri și facilitatori încurajează autoevaluarea fiecăruia dintre participanți, încredere în echipă și camaraderie, precum și dezvoltarea personala și profesionala prin demonstrarea calităților individuale.

Deși există tot felul de activități de team building, multe dintre ele necompetitive: prânzuri de afaceri, excursii de grup, activități sportive, prezență la evenimente interesante și motivante, programe de wellbeing, majoritatea companiilor urmăresc programele de teambuilding competitive și distractive.

Noi la Vision Consulting dezvoltăm și implementăm de peste 19 ani programe de teambuilding și training pentru a ne ajuta partenerii de business să aibă echipe peformante și angajați implicați.

Activitățile sportive și creative, cele mai solicitate în programele de teambuilding.

Ideea de team building vine din spiritul sportivitățîi și filozofia tradițională de lucru în grup a sporturilor de echipă. Sportivii trebuie să învețe să aibă încredere în colegii lor și să își asume rolul în cadrul echipei pentru a contribui cu tot ce pot și pentru a câștiga împreună, iar acest lucru tradus în lumea afacerilor se concentrează pe îmbunătățirea managementului și a productivitățîi pentru a crește profiturile: obținerea succesului.

Astfel, filosofia programelor noastre de teambuilding îi ajută pe participanți să facă parte dintr-o strategie comună pentru a-și atinge scopul. Desi activitățile sunt provocatoarea și activează spiritul de echipa, fiecare participant și mini-echipa din cadrul programului de teambuilding căștiga!

Noi, trainerii Vision Consulting, urmărim întotdeauna consolidatea ideei că ÎMPREUNĂ suntem mai buni! Câștigam sau pierdem ÎMPREUNĂ.

Companiile care dedică timp pentru evenimentele de teambuilding consolidează cei trei piloni de bază pentru munca eficienta în: motivație, implicare, recunoaștere.

Vorbește cu unul din consultanții noștri pentru a organiza o experiență grozava de teambuilding pentru echipa ta! Scrie-ne pe office@visionconsulting.ro sau suna la 0766 545 330

Abonare Newsletter

Categorii

Cursuri Deschise