Managementul energiei personale este o abordare a gestionării resurselor proprii de energie în vederea îmbunătățirii eficienței personale și a calității vieții. Acest concept se referă la modul în care gestionăm nivelul nostru de energie fizică, emoțională și mentală pentru a ne îndeplini obiectivele și pentru a avea o stare generală de bine.

Când pare că nu este în controlul tău, mai ales la locul de muncă, gestionarea energiei personale este zona în care ai putere deplină!

Există mai multe strategii de management al energiei personale, care includ:

Identificarea activităților și situațiilor care ne epuizează energia și evitarea acestora, dacă este posibil

Exemple de astfel de activități și situații includ:

  • Petrecerea prea mult timp în fața ecranului – acest lucru poate duce la oboseală ochilor și la un nivel scăzut de energie. Este important să ne acordăm pauze regulate și să ne ridicăm din fața ecranului pentru a ne odihni ochii și a ne întinde.

 

  • Petrecerea prea mult timp într-un mediu zgomotos – zgomotul constant poate fi obositor și poate duce la stres. Dacă este posibil, încercați să lucrați într-un mediu liniștit sau să utilizați căști de reducere a zgomotului.

 

  • Participarea la prea multe întâlniri sau evenimente sociale – aceasta poate duce la oboseală mentală și fizică. Este important să ne prioritizăm timpul și să ne acordăm pauze regulate pentru a ne odihni și a ne reîncărca.

 

  • Lipsa somnului adecvat – lipsa somnului poate duce la oboseală și la niveluri scăzute de energie. Este important să ne acordăm suficient timp pentru somn și să creăm un mediu confortabil și întunecat pentru a ajuta la somn.

 

  • Consumul de alimente procesate și bogate în zahăr – alimentele procesate și bogate în zahăr pot duce la niveluri scăzute de energie. Încercați să adoptați o dietă echilibrată, care să includă alimente sănătoase și bogate în nutrienți.

Împărțirea sarcinilor în blocuri mai mici și acordarea de pauze regulate pentru a ne odihni și a ne reîncărca.

Practicarea unui stil de viață sănătos, care include alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate și somn adecvat.

Exemple de practici sănătoase includ:

  • Alimentație echilibrată – consumul de alimente sănătoase și nutritive poate ajuta la menținerea nivelului nostru de energie. Aceste alimente includ legume și fructe proaspete, proteine ​​slabe, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși.

 

  • Exerciții fizice regulate – mișcarea și activitatea fizică pot ajuta la creșterea nivelului de energie și la reducerea stresului și a oboselii. Exemple de exerciții fizice includ mersul pe jos, alergatul, yoga, înotul și ridicarea greutăților.

 

  • Somn adecvat – odihna și somnul adecvat sunt esențiale pentru menținerea nivelului de energie și a stării noastre de sănătate. Este recomandat să dormim între 7 și 9 ore pe noapte, să ne culcăm și să ne trezim în același timp în fiecare zi și să creăm un mediu confortabil și întunecat pentru a ajuta la somn.

 

  • Hidratare adecvată – consumul de apă și alte lichide ne poate ajuta să ne menținem nivelul de energie și să ne hidratăm corpul. Este important să bem suficientă apă și să evităm băuturile dulci și alcoolul.

 

  • Reducerea consumului de alcool și tutun – consumul excesiv de alcool și fumatul pot duce la oboseală și scăderea nivelului de energie. Este recomandat să reducem sau să evităm aceste obiceiuri pentru a ne menține sănătatea și nivelul de energie.

 

Învățarea tehnicii de gestionare a stresului și a timpului pentru a ne ajuta să rămânem concentrați și eficienți. Noi avem un program amplu de wellbeing pentru gestionarea stresului.

Crearea de obiceiuri pozitive și încurajarea unui mediu de lucru și de viață care să ne susțină și să ne motiveze.

În general, managementul energiei personale ne poate ajuta să ne îmbunătățim nivelul de performanță și de bunăstare în toate aspectele vieții noastre.

Vezi lista completa  de programe de wellbeing pe care le oferim, printre care si workshop-ul de Energy Management!

Cere detalii pe email daniela.irimia@visionconsulting.ro sau suna la 0724 837 869

 

Abonare Newsletter

Categorii

Cursuri Deschise