Majoritatea multinationalelor sau firmelor antreprenoriale din zona creativa au angajati din generatia Y, generatia Millennials, a tinerilor nascuti intre 1980 si 2000. Acesti angajati au un profil aparte si implicit cer o atentie deosebita. E nevoie sa le intelegi nevoile si sa te adaptezi pentru a crea echipe eficiente.

Cum sa procedezi daca ai in echipa oameni din generatia Y? In training-ul nostru “Leadership de echipa” iti oferim cateva strategii prin care sa devii un lider mai bun pentru echipa ta cat si pentru compania in care lucrezi. Acum iti propunem o abordare simpla, in 7 pasi pentru a sti in ce directie sa iti dezvolti abilitatile. 

Cum devii un lider de succes:

1. Fii clar si direct

Tinerii apreciaza sa li se vorbeasca direct, sa primeasca informatii corecte si sa li se spuna exact ce si cum sa faca ceva. Comunicarea eficienta nu a fost nicicand mai necesara pentru a conduce o echipa.

2. Fii ca si ei

Fii un maestru al actiunii si  un agent al schimbarii. Fii mereu la curent cu noutatile si invata constant. Fii in contact permanent cu oamenii din echipa. Asa sunt millennials,  asa trebuie sa fii si tu ca lider.

3. Ofera libertate

Asigura-te ca ii lasi sa-si faca treaba. Lăsa-i să aducă ceea ce doresc să aducă la locul de muncă. Sa vina cu idei, sa le testeze si sa isi asume rezultatele. Chiar daca esueaza, macar invata sa isi asume responsabilitatea si se vor simti stapani pe propriile actiuni. Iar asta este un mare casttig pentru ei si un factor motivator pentru echipa.

4. Invata sa asculti 

Un lider de succes trebuie sa asculte. Nu inveti, daca nu asculti. Nu poti presupune sau generaliza in relatiile cu Millennials. Trebuie sa accepti diferentele intre generatii si intre indivizi.  Trebuie sa te adaptezi  astfel încât să profiti la maximum de aceasta generatie. Orice lider bun trebuie să înțeleagă și să-și dea seama cum să fie relevant și să rezoneze cu forța de lucru a tinerilor.

5. Trateaza diferit fiecare membru al echipei

Oamenii din aceasta generatie au ego puternic, vor sa fie apreciati si recunoscuti.  Trateaza-i cu o abordare personalizata, unica. Fii autentic in relatia cu ei.  Petrecere timp cu ei, intelege-i si creaza relatii de incredere.

6. Cautati maretia

Generatia Millennials aduce societatii si companiei valoare si creativitate. Sunt un grup de oameni extraordinari care chiar pot schimba lumea. Cand vechea generatie cerea drepturi, noua generatie cauta maretia. Stabileste obiective extraordinare pentru aceste echipe, condu-i catre maretie daca vrei sa te urmeze.

7. Ofera feedback specific

Sa oferi feedback este important si nu este pentru nimeni altcineva mai important ca pentru Millennials. Invata sa oferi feedback eficient. Oamenii vor si pot să facă mai mult din ceea ce fac bine daca sunt incurajati. Rolul liderului este sa spuna ce s-a facut bine si ce se poate imbunatati.

Iti poti dezvolta abilitatile de comunicare eficienta si de lidership prin cursurile si training-urile personalizate Vision Consulting.

Citeste si ?

Daniela Irimia, trainer & coach

Abonare Newsletter

Categorii

Cursuri Deschise